Spændende muligheder for ejendomsinvestering på Fyn

Spændende muligheder for ejendomsinvestering på Fyn

Ejendomsinvestering er noget, de fleste i Danmark forbinder med udlandet og store investorer.

Ligesom vi ikke i Danmark har tradition for at købe aktier som lægmand, har vi heller ikke tradition for at investere i fast ejendom.

Men det er ærgerligt.

Mange danskere har en mindre formue – ofte mange hundrede tusinde kroner – stående i banken. Her trækker de ingen eller en meget lav rente. Det er et stort uforløst potentiale, der kan realiseres enten ved hjælp af aktier og obligationer samt fast ejendom.

Du skal ikke have mange millioner for at påbegynde en spirende karriere som ejendomsinvestor. Mellem 100.000 kroner og 200.000 kroner kan gøre det.

Vi ser her på hvordan:

Billige lejligheder

Din mulighed ligger i de mange billige lejligheder, der lige nu udbydes. Efter at finanskrisen satte ind i Danmark faldt mange lejligheder udenfor de store byer i pris uden for alvor at komme sig igen.

Se eksempelvis følgende boliger fundet på Bolig.dk:

bolig lejligheder på fyn

Hvis du køber en bolig for under en halv million kroner, har du som hovedregel ikke mulighed for at få et realkreditlån til denne. Lånet er for dyrt at stifte til at det kan konkurrere med et hurtigere boliglån, også selvom renterne på sidstnænvnte er højere.

Vær opmærksom på, du kan være nødt til at shoppe imellem flere banker for at få det bedst mulige tilbud i forhold til renter, kursskæring og øvrige vilkår.

Når du køber, så medregn en mindre udgift i forbindelse med istandsættelse af det lejemål, du overtager. Medregn også de omkostninger du får til bl.a. advokat, stiftelse af lån, tinglysning af dit skøde og oprettelse af et eventuelt pantebrev i den yderste finansiering af din lejlighed.

Jo tættere på de store byer du køber en lejlighed, jo nemmere er det også at finde finansiering.

Du behøver ikke at begrænse dig til lejligheder. Hvis du har mod på at lave et større løbende arbejde med istandsættelse og reparationer er villaer og huse også en reel mulighed for dig som investeringsobjekt.

Husk advokat og god finansiering

Den succesfulde forfatter Robert Kiyosaki fortæller om ejendomsinvestering.

Når du køber fast ejendom er juraen og din finansiering to af de vigtigste punkter.

Vi anbefaler altid, du får berigtiget din bolighandel af en boligadvokat og at selvsamme boligadvokat yder køberrådgivning. Du kan finde en lokal boligadvokat på Boligadvokater.info, der har kontorer og mødelokaler over hele landet.

Udover din advokat bør du også have en revisor eller økonomisk rådgiver til at gennemse de dokumenter, der relaterer sig til din finansiering. Der er stor forskel på dine lånemuligheder. Hvilken der er den rigtige afhænger af, hvordan din økonomi i øvrigt er skruet sammen. Hos Sund Økonomi har du mulighed for at få gennemtjekket det regnskab du har lagt for dine udlejningsejendomme samt få gennemløbet din forretningsplan i øvrigt ud fra et økonomisk perspektiv.

Med onlineberegneren Investeringsafkast.dk har du mulighed for at se, hvilket reelt afkast du får ud af en enkelte investeringsejendom. Vær dog opmærksom på, at dette er et betalt værktøj!