Sådan starter du egen virksomhed på Fyn

Sådan starter du egen virksomhed på Fyn

Har du et brændende ønske om at starte egen virksomhed? Hvis ja, er der utallige ting og faktorer, du skal tage med i dine overvejelser, som for eksempel hvilken type virksomhed det skal være, og hvordan du vil finansiere projektet – skal du ud at låne penge?

Det er rigtig vigtigt, at du som iværksætter holder fokus og gennemtænker din idé grundigt. Vil du alt på én gang, bliver du intet for nogen. Hvad er din virksomheds kerneydelse? Hvilken værdi skaber du for kunden? Hvordan skal det hele finansieres?

Find din niche

Det er en god idé at finde en niche, hvor din virksomhed kan blomstre og blive den bedste spiller på markedet. Med en niche menes, at du finder din plads på markedet, hvor du specialiserer dig inden for et givent emne. Det behøver ikke kun at være selve dit fysiske produkt, der skiller sig ud. Det kan også være betalingsformen, forsendelsen, butiksindretningen, service, kundeoplevelserne osv. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan du vil få din virksomhed til at skille sig ud fra konkurrenterne.

Lav en forretningsplan

Det er en rigtig god idé at starte med at lave en forretningsplan, der er en beskrivelse af din kommende virksomhed, og en plan for, hvordan du vil drive og udvikle den. Forretningsplanen kan give dig et overblik over din idé og virksomhed, men gør det også lettere for andre at tage stilling til din virksomhed. Den er især fordelagtig at have, hvis du skal ud at låne penge, og du har brug for at overbevise banker og andre investorer om, at du er værd at satse på. Der findes i dag rigtig mange forskellige ’lån penge muligheder’, og hvis du mangler det kølige overblik over dine muligheder, kan du kigge her. Det er nemlig rigtig vigtigt, at du i forretningsplanen også tager stilling til budget, finansiering og organisering. En rigtig god idé er at bruge en skabelon. Det kan gøre processen meget lettere for dig, hvis du ikke før har haft fingrene nede i en forretningsplan.

Odense som e-handelsby

Hvis du overvejer at starte en e-handelsvirksomhed, er din geografiske placering ikke af ligeså stor betydning, som hvis du vil åbne en fysisk butik. Her er din butiks fysiske placering altafgørende, og du kan risikere at betale en skyhøj husleje. Hvis du vælger at bevæge dig ind på markedet for e-commerce, kan du nemt sidde hjemme fra sofaen og styre din virksomhed. Husk dog på, at din geografiske placering er af betydning, hvis du skal holde møder med samarbejdspartnere og kunder.
Helt generelt har især Aarhus og København været de tungere spillere på markedet for e-handel, men Odense begynder at følge trop. Odense er nemlig centralt beliggende i Danmark og har mange gode kontorfællesskaber.