Manglende teknisk forståelse skader entreprenører: Det skal du kunne

Manglende teknisk forståelse skader entreprenører: Det skal du kunne

Der er i dag et stort skel imellem webudviklere og entreprenører med en finansiel baggrund. Hvis du har planer om at starte en online virksomhed, skal du have en forståelse for, hvordan en hjemmeside er bygget op. Det vil hjælpe dig med, at kunne kommunikere meget mere effektivt med webudviklere, samtidig med, at du selv kan løse langt flere problemer.

Når folk hører, at de skal lære at kode og bygge hjemmesider stiller de ofte de samme to spørgsmål:

Er det ikke meget svært? Og hvordan kommer jeg i gang?

Hvad skal du lære?

Der er 3 primære sprog, du skal lære når det kommer til webudvikling:

  • HTML: HTML styrer strukturen på nettet. Det er din byggekonstruktør, der styrer opbygningen af alle hjemmesider.
  • CSS: CSS styrer designet på nettet. Det er din arkitekt, der søger for at hjemmesiden ser flot ud.
  • JavaScript: JavaScript går din hjemmeside interaktiv. Det er din troldmand, der bringer alt til live.

Alle sprogene arbejder sammen, og er med til at bringe hjemmesiden til live, hvilket gør, at du skal kunne forstå dem alle.

 

Hvad skal du starte med?

Den bedste måde, at starte på er ved at lære HTML og CSS. Når du har en grundforståelse, vil du være i stand til at bygge landingssider, og hele hjemmesider. Når du føler dig hjemme i de to sprog, skal du gå i gang med at lære JavaScript.

 

Hvordan lærer du det bedst?

Den bedste måde at lære alle tre sprog er ved at tage et interaktivt kursus. Codecademy.com har nogle af de bedste kurser på nettet, som også er gratis. De er bygget godt op, hvor du starter helt fra bunden, hvor du bliver guidet igennem at skrive de første kommandoer i HTML CSS og, og lærer at skrive de første koder i JavaScript.

For at komme videre fra begynder stadiet efter du er færdig med kurserne, skal du begynde at opbygge din egen side. Du bør ikke starte med din virksomhedsside, hvor små fejl kan have konsekvenser for din virksomhed. Du bør i stedet registrere et nyt domæne, hvor du kan opbygge en ny hjemmeside. Det gør du ved at gå ind på Hostingguiden, hvor du kan finde et billigt webhotel, og registrere et nyt domæne.

 

Er det svært at lære?

Alle kan lære at forstå grundideerne bag ved alle sprog. Det er selvfølgelig svært at bygge en hjemmeside som Facebook, men du kan sagtens nå til et punkt, hvor du forstår sprogene og ved, hvordan du bygger en hjemmeside.

Den største udfordring folk har er starten, hvor de ikke ved hvad de skal gøre. Det problem kan du heldigvis springe let og elegant hen over, ved at starte med et interaktivt kursus.