Hvordan 2 iværksættere vendte knivloven til en forretningsmulighed

Hvordan 2 iværksættere vendte knivloven til en forretningsmulighed

Det har glædet rigtig mange danskere og webshopejere heriblandt Dolk.dk, at den nye knivlov er trådt i kraft fra d. 1 juli 2016. Det har betydet meget for dem, da de ikke længere skal frygte at få en bøde for at sælge ulovlige knive. En frygt der førhen var gældende, da der var en stor usikkerhed ved den gamle knivlov omkring, hvornår en kniv var ulovlig eller lovlig.

Det har åbnet op for nye forretningsområder i og med at webshops nu lovligt kan sælge foldeknive og andre slags knive helt lovligt. Det kan være knive, der skal bruges til fiskeri eller jagt eksempelvis. Noget danske webshopejere der har solgt knive, har glædet sig meget til og ventet på skulle ske.

Personer med tidligere dom bliver straffet hårdere

Samtidig er der sket en væsentlig ændring i forhold til at blive fanget med en ulovlig kniv og blive straffet for det. Der er sket en skærpet straf over for folk, der tidligere har en dom for vold eller trusler. Førhen var straffen for at blive fanget med en ulovlig kniv blot 7 dages fængsel, mens straffen nu er 40 dage.

En væsentlig forskel der forhåbentlig kan sætte tingene lidt anderledes i perspektiv for dem, der normalt går rundt med en kniv i offentligheden og få dem til at tænke sig en ekstra gang inden de næste gang putter en kniv i lommen.

Det kan dog være svært helt, at komme knivproblemet til livs, da nogle blandt andet i de hårdt ramte områder i København, føler at de skal kunne forsvare sig selv.

Med den nye knivlov er der da taget et skridt i den rigtige retning, men vi må forvente, at der skal endnu mere til for at komme det 100 % til livs i Danmark.

Enhåndsbetjente foldeknive

Således som den nye knivlov er formuleret, er der ikke længere et forbud mod enhåndsbetjente foldeknive (som disse hos Dolk.dk). Fra d. 1 juli 2016 hvor den nye knivlov trådte i kraft kan alle foldeknive lovligt ejes uden nogen tilladelse fra politiet.

Enhver bekymring om, hvilken kategori en konkret kniv eller knivtype tilhører, vil således være borte. Noget rigtig mange jægere og lystfiskere er glade for, da de ikke længere skal have nogen bekymring om, at de går rundt med en ulovlig kniv.

En lovlig foldekniv kan nu bæres og besiddes på offentlige steder, hvis den naturligvis bliver brugt til er anerkendelsesværdigt formål som eksempelvis jagt eller fiskeri. Anvendelsesområdet er uændret, mens de før ulovlige knive nu er lovlige.