Guide til finansiering af din virksomhed

Guide til finansiering af din virksomhed

Som iværksætter kan det være svært at skaffe finansiering til at udvide eller opstarte, og det er vigtigt at benytter dig så meget af personlig finansiering i starten som muligt. Du kan ikke forvente at overtale andre til at putte penge i din virksomhed, hvis du ikke selv gør det. Det er ikke sikkert at banken vil stille et lån til rådighed, men hvad gør du så når banken siger nej?

Bliv finansieret af din leverandør

Hvis du har startet en handels- eller produktionsvirksomhed, har du ofte en leverandør der er langt større end du er, og du kan i nogle tilfælde få nogle måneders kredit på dine bestillinger så du kan nå at sælge dine produkter før du skal betale ved kasse et. Det er en god måde for de typer af virksomheder at kommer i gang, dog skal du, i mange tilfælde, have en vis størrelse eller være en god kunde før leverandøren stiller denne service til rådighed, og du kan højst sandsynligt ikke benytte dig af denne type finansiering hvis du er nyopstartet.

Find en investorer

En anden god mulighed er at lede efter en investorer til din fantastiske idé. De fleste har set løvens hule, hvor der ofte bliver givet store beløb og som tilbagebetaling får investoren nogle procenter af virksomheden, og tjener på den måde sine penge igen. Du kan få uvurderlig sparring, fra en investorer der ofte har meget erfaring inden for start-ups eller forretning i forvejen. Du skal dog vurdere om du er villig til at give noget af din virksomhed ud til andre, det kan godt være du ikke er interesseret i at få en partner, til hvad der startede som dit eget eventyr.

Få det rigtige lån

Hvis du vælger at give banken et skud, bør du forberede dig rigtig godt inden du træder ind til mødet. Låne processen starter allerede når du har besluttet dig for at kontakte banken, og forberedelsen skal være på plads når du kommer til mødet. Det er vigtigt at du laver en udførlig forretningsplan hvor du har redegjort i detaljer, for din mission, vision og mere, så banken kan læse præcis hvad din virksomhed og hvilke kompetencerne der er tilstede for at blive en succes.

Der skal være styr på regnskaber, budgetter og alt hvad du kan tænke dig til kunne være relevant for banken. Forklar hvorfor budgettet ser ud som det gør, hvis der er nogle ting der stikker ud, det samme gælder regnskabet. Der findes mange udbydere der til forskel for banken, kan stille lån til rådighed uden sikkerhed, hvis banken ikke acceptere din låneansøgning. Du kan på Comparisonbanker, nemt sammenligne lån og finde den udbyder der passer til dine behov.