Guide: Tænk over dette inden du starter en virksomhed

Guide: Tænk over dette inden du starter en virksomhed

Mange danskere går med drømmen om at blive egen herre og starte sin egen virksomhed. Men hvis du vil starte din egen virksomhed, skal du have en plan. Du vil herunder kunne læse om nogle af de vigtigste ting du skal tænke over inden du starter din egen virksomhed.

Læg en plan

Når du starter din egen virksomhed, er det altid en god ide at sætte dig ned og lave en forretningsplan inden. I din forretningsplan, skal du gøre dig tanker om: markedet, økonomien, dine styrker, dine svagheder og det juridiske.

Hvilket problem løser din ide?

Når man starter en virksomhed, er det typisk fordi man har en ide, til hvordan man løser et problem. Din ide skal enten løse et problem som der ikke er andre løsninger på, ellers skal den have en bedre løsning end de andre der løsninger der findes.

Hvis der allerede findes en løsning, hvorfor skulle kunderne så vælge dig? Find ud af og skrev ned, hvad der gør din ide bedre end dem som findes.

Undersøg hvem og hvor mange har dette problem

Nu har du fundet ud af at du kan løse et problem. Hvor mange har så dette problem og hvem er disse personer? Når du har fundet ud af det, har du fundet din målgruppe til din virksomhed. Ved at kende din målgruppe, kan du derved også finde ud af hvor stort et potentielt marked vil være.

Hvem er på dit team?

Er du/I de rigtige personer på teamet? Dvs. har du og/eller dem som du starter din virksomhed med de kompetencer, som I skal bruge til at drive denne type virksomhed.

Find ud af hvem der har hvilke roller

Du skal også finde ud af hvem der gør hvad. Det er vigtigt at du ved om du og dit team har alle de kompetencer I skal bruge fra start, eller om I skal have hjælp udefra.

Find ud af hvordan du vil tjene penge

Hvordan skal kunderne betale for dit produkt/ydelse? Skal de betale en gang eller skal de f.eks. betale et månedligt abonnement? Der findes 1000 forskellige forretningsmodeller som du kan bruge i din virksomhed.

Lav et budget

Find ud af hvad det vil koste at starte din virksomhed op. Der er mange ting du skal overveje om du har brug for, du kan f.eks. få brug for lokaler, inventar, bil, kontorartikler, produktionsudstyr, værktøj, rådgivere, markedsføring og mange andre ting.

Find ud af præcis hvad du skal bruge og beregn hvor mange penge du skal bruge for at starte op.

Skaf startkapital

Når du har fundet ud af hvor mange penge du skal bruge, skal du finde ud af hvem der så skal finansiere dette beløb. Har du selv sparet op og kan selv finansiere det hele, eller har du brug for at tage et lån?

Få hjælp af en advokat

Når du har fået alle de førnævnte ting på plads, kan det være en god ide at rådføre dig hos en advokat om f.eks. stiftelsen af din virksomhed, kontraktdannelse og lign.

Hos Hviidadvokater kan du få rådgivning til alt hvad der her med erhvervsret at gøre. Du kan læse meget mere på hviidadvokater.dk

Du har ved at læse denne guide, forhåbentlig fået blod på tanden og er nu helt klar til at gå i gang med at planlægge din nye virksomhed.