Fynsk webshop vil udfordre danske elektronikgiganter

Fynsk webshop vil udfordre danske elektronikgiganter

Ambitionerne er store hos den sydfynske webshop Kabelmix.dk. Men selvom virksomheden kun lige har slået sine virtuelle døre op, så er ambitionerne klare: at give danskernes lavere priser på netværkskabler og tage kampen op imod etablerede elektronikgiganter som Elgiganten og Expert.

Danskerne er blandt dem der bruger flest penge på elektroniki EU

Danskerne har igennem mange år været særdeles glade for elektronik. Således har flere undersøgelser gentagende gange vist, at danskerne – og i særdeleshed danske mænd – er dem som bruger flest penge på elektronik i EU. Blandt andet af denne grund har butikskæder som Elgiganten i de seneste år haft kronede dage selvom at konkurrencen er taget til.  For på trods af den øgede konkurrence, så har både Elgiganten og Expert inden for de sidste fem år været blandt nogle af de mest populære danske webshops. Det er nemlig i sær på nettet, at danskerne foretrækker at shoppe elektronik.

Fik øje på et hul i markedet

Og det var netop det faktum, at danskerne vælger at handle på nettet, der fik skaberne bag Kabelmix.dk til at komme op i gear. For imens store elektronikforhandlere har lave profitmarginer på både mobiltelefoner og faldskærme, så er de skruet op på ekstraudstyr som blandt andet kabler og batterier – og det er netop dette som man hos Kabelmix har tænkt sig at gøre op med.

Ifølge partnerne hos Kabelmix er der nemlig ikke nogen grund til, at danskerne skal betale mange penge for kabler og tilbehør

”Danskerne er rigtig glade for elektronik, men de store kæder tjener urealistisk meget på at sælge simple kabler, og det mener vi ikke behøver at være tilfældet”, siger virksomhedens direktør.

Hos Kabelmix peger man desuden på, at danskerne hvert år købe alt for mange kabler, da mange ikke har overblik over, hvilke kabler der skal bruges til deres nye fjernsyn eller smartphones.

”Når man står ansigt til ansigt med en dygtig sælger, er det svært at sige fra, og derfor kommer mange til at købe kabler, som de slet ikke har brug for, bare fordi, at de ikke har den rette viden om elektronik. Det er noget som vi håber på at ændre med denne webshop, da man her kan finde en masse brugbar information om vores produkter, uden at man skal føle sig presset af en sælger.”

Ingen planer om fysiske butikker på nuværende tidspunkt

Selvom den fynske webshop har haft god vind i sejlene indtil videre, så er der ingen planer om at åbne fysiske butikker på nuværende tidspunkt. Ifølge virksomhedens direktør er de lavere omkostninger, der er forbundet med at have en webshop i forhold til en fysisk butik, en af de væsentligste årsager til, at de kan konkurrere med de større spillere på det danske marked.

“Selvom vi rigtig gerne vil vokse så skal vi ikke vokse bare for at vokse. Vi vil gerne have at vi ikke behøver at låne penge her i begyndelsen, men med tiden er vi indstillet på at vi skal tage et skridt fremad.”

Virksomheden siger selv at de har gjort sig mange tanker om fremtiden men indtil  videre vil man gerne have helt styr på økonomien så man senere ikke behøver at tage et større lån men måske istedet ville kunne klare sig med et lille og billigt lån.