Det frie liv som freelancer

Det frie liv som freelancer

Ikke alle mennesker har den samme lyst til at have en almindeligt 8 til 16 job, hvor man har masser af kolleger og hvor hver dag minder om hinanden. Det er ikke alle, der trives med et liv hvor man arbejder for andre, alene for en månedlig lønudbetaling.

Men det behøver man heldigvis heller ikke, hvis man ikke vil. Der er gode muligheder for at tjene penge hjemmefra på sine egne vilkår. Man skal blot springe ud som freelancer.

 

Frihed til at udvikle dig

Når man er freelancer, arbejder man fra kunde til kunde. Det vil sige, at man konstant skal være ude om sig og lede efter nye klienter, der har brug for ens services.

Det er en karriere, der giver rigtigt gode muligheder for at udvikle sig, for man er sin egen chef. Naturligvis står man til ansvar overfor de kunder, som man tager ind. Men på den anden side, så tager man kun de kunder man er interesseret i. Der er ingen chef eller ledelse, der tvinger en.

 

Det har sine udfordringer

Det er langt fra alle, der har den selvdisciplin eller det drive, der skal til for at have succes som freelancer. Når man er sin egen chef, så forpligter det også, for man har ikke nogen til at svinge pisken og holde en til ilden.

Derfor er det meget vigtigt, at man har en struktureret hverdag, hvor man tydeligt har adskilt arbejdstid og fritid. Ellers kan de to ting løbe sammen og man føler ingen glæde ved nogen af dem, da man aldrig rigtigt føler sig konstruktiv eller fri.

Men kan man opretholde den selvdisciplin, som et liv som freelancer kræver, så kan det være det karrierevalg, der ændrer ens tilværelse til det bedre.