Iværksætter, vælg den rigtige a-kasse

Hvorfor er det vigtigt at vælge den rigtige a-kasse
Det er super vigtigt at vælge den rigtige a-kasse da du kommer til at betale et beløb hver måned. Du kommer således til at betale et beløb på mellem 400 til 550 hver eneste måned. Dette er et væsentligt beløb for en hver iværksætter. Der er dog også enkelte fordele, som er vigtige at tænke over, når man køber sig adgang til den sikkerhed som en a-kasse giver en.

Hvilke a-kasser er der derude
Der er en del a-kasser derude, blandt de billigste er min a-kasse og FTFA er således bland de billigste, mens Ase a-kasse er blandt de absolut dyreste. Her skal du tænke på at du som oftest også får en masse goder ud af det, og dem skal man huske. Blandt andet får du hos Ase, som i sine tidlige år var en a-kasse for iværksættere, gratis kursus, samt video guides, hvilket du typisk ikke kan forvent at modtage hos nogle af de mindre webshops. Derudover skal du huske, at hvis du er under uddannelse, koster det dig ikke en krone.

Hvilken en skal du vælge
Du skal typisk vælge en a-kasse ud fra hvilken person du er. Her skal du særligt tænke over hvad din baggrund er. Er du således Akademiker, vil det eksempelvis give mening at blive medlem hos akademikernes a-kasse.

Derudover er der også hele ideologidebatten. Der er således en debat ift. hvem der er de rigtige fagforeninger og hvem man gerne vil støtte. KRIFA og 3F har således haft en krig i lang tid, og den skal man jo naturligvis også tage stilling til.

Som en sidenote, kan det nævnes at hvis du er iværksætter er Ase klart at foretrække. Her får du vejledning af tidligere iværksætter etc. Du kan finde en oversigt over A-kasser og deres priser her.