Flere danskere bliver iværksættere

Flere danskere bliver iværksættere

Den danske økonomi er blevet bedre siden finanskrisen, og det får flere til at kaste sig ud i deres iværksættereventyr. Det viser nye tal fra erhvervstyrelsen, som viser en markant fremgang i antallet af CVR-numre, og i sær en selskabs form er blevet populær. Antallet af IVS (iværksætterselskaber) er stødt stigende, og står for 1/3 af alle nye selskabstiftelser i Danmark.

Vi oplever en spirende optimisme blandt danske iværksættere. Flere tager springet udi iværksætteri. Det tyder på stærkere iværksætterkultur, siger Sigurd Schou Madsen

IVS

Iværksætterselskabet så dagens lys i starten af 2014, som gør det muligt at starte sit eget firma for 1 kr. Det gør det mere attraktivt, at kaste sig ud i iværksætterlivet.

Optimismen har bredt sig. Muligheden for at starte et selskab for en krone også en del af forklaringen, siger Sigurd Schou Madsen.

Fordelene ved et IVS er ikke kun det lave indskud, man hæfter ikke personligt for firmaet. Det kan dog i nogle tilfælde være en ulempe, da investorer ikke vil lave aftaler med disse virksomheder, som ofte bliver omdannet til en anden selskabsform, hvis iværksætteren vil have selskab af en investor.

I januar måned udgjorde IVS’erne 603 ud af 2.520 nyetablerede selskaber. I februar var antallet 618 ud af 2.294 og i marts 956 ud af 2.661 nye selskaber.

Den voldsomme vækst er ikke set siden 2008 og nogle år før, hvor man så en lige så høj vækst af antallet af nyetablerede virksomheder.

Iværksætterne har brug for hjælp

Det stigende antal af iværksættere, har medført et stigende antal af virksomheder, som tilbyder sparring til iværksættere. Bag mange af de nyetablerede selskaber finder man personer, som ikke har haft erfaring med iværksætteri før, og ikke kender til de forskellige regler. Det kan være alt fra lønsedler til medarbejder til fakturering og regnskab.

I løbet af de seneste år, har vi set et stigende besøgstal på vores hjemmeside. Det er selvfølgelig på grund af de mange nyetablerede selskaber, som ofte er helt nye iværksættere, som endelig har taget springet. Det skaber en masse spørgsmål fra iværksætterne, som ofte er på dybt vand, fordi de er bange for at begå fejl i opstarten. Det kan aldrig helt undgås, men vi hjælper vores besøgende så godt vi kan, udtaler Startupsvar.dk