Finansieringsmuligheder for fynske iværksættere

Hvad har du af muligheder i forbindelse med opstart af din egen virksomhed. Det er der mange der spørger sig selv i de indlede perioder af deres iværksætterliv. Det kan være at du skal til at starte op, eller det han være at du skal til og i gang med en vækstperiode. Needless to say, du har brug for penge. Her er et par bud på hvordan du skaffer dem.

Finanskrisen

Finanskrisen var en mavepuster for iværksætteriet. Rigtig mange af de større banker kom i problemer og dette medførte også at flere og flere iværksættere fik problemer med at finansierer deres iværksætterdrømme. Dette skal ses i lyset af at iværksætteri udgør en særlig stor risiko på et balance sheet. Dette var i de hårde år efter finanskrisen ikke noget bankerne var interesserede i og derfor blev kassen lukket it.

Business angelse

Dette efterlader os iværksættere med nogle alternative finansieringsmuligheder. Nummer et på listen er business angels. Her giver du noget af din forretning væk hvor du så til gengæld modtager en pose penge. Dette er der fordele og ulemper ved. En af ulemperne ved dette er at du mister ejerandel. Det er typisk noget man skal gøre hvis mand 1) kan få en investor ind der kan lægge mere end penge. Det kunne være hans netværk eller 2) hvis man er lidt længere henne i forløbet og ens ejerandel er blevet meget en del værd.

mimosa-1381959_1920

Forbrugslån

Flere af de helt store iværksættere har været nede af denne stig. Her handler det om at man 1) ikke har kunne finde nogen til at tage en ejerandel i ens virksomhed 2) man vil ikke sælge ud af sin ejerandel allerede 3) man har været i banken og de har sagt nej.

Der findes flere iværksætterhistorier derude som inkluderer disse former for lånetyper. Der er generelt et bias når man kommer derud som gør at folk der optager disse forbrugslån, virkelig tror på det de laver.

Crowd funding

En af de nyere former for finansiering er crowdfunding. Denne form for funding er noget nyere men har medført at man kan få sine projekter funded via fremtidig salg, eller at folk køber sig retten til at købe et produkt, en såkaldt option. Crowd funding gør således at folk kan udnytte at andre tror nok på deres produkt til at de allerede køber inden produktet er i handlen.

Venture capital

Det sidste ben her er venture capital. Med venture capital får du en organisation der støtter din udvikling gennem en afprøvet tilgang til vækst. De ved præcis hvad de laver, men de er også super kyniske. Lige så snart din virksomhed begynder at opleve reel modgang, som betyder at du faktisk får et seriøst problem, så kan du være sikre på at de er ude af døren.

 

Derfor. Du skal tænke dig godt om inden du går i gang med din eksterne finansiering. Find den måde der passer bedst til dig, og tænk med hjernen ikke med hjertet. Nogle gange kan det således betale sig at give lidt væk og således få noget ekstern ekspertise ind over.