Egentlig var Rune håndboldspiller, men nu kæmper han mod Egmont-virksomhed om millionmarked

Egentlig var Rune håndboldspiller, men nu kæmper han mod Egmont-virksomhed om millionmarked

Det er populært at give hinanden gavekort, når man skal finde en gave til konfirmationen, brylluppet eller fødselsdagen. Indtil nu har dette marked, her i Danmark, været domineret af erhvervs kæmpen Egmont, men nu har Rune Poulsen valgt at udfordre dem.

David mod Goliat

Det hele startede tilbage i 2012, som en ide der opstod ved Rune Poulsen. Han valgte at satse sin opsparing på den og startede således sit digitale gavekortfirma. Siden da er omsætningen kun gået op ad, og omsætningen er nu, for 2016 forløbelig, på et tocifret millionbeløb.

Rune Poulsens virksomhed er nu første udfordrer til den helt dominerende spiller på det danske marked som er Egmont, der har en omsætning på et trecifret millionbeløb. De er ligeledes til stede i alle de skandinaviske lande, og det er dem der skal tages markedsandele fra. Men da der ikke er særligt høje avancer indenfor gavekort branchen, skal kampen vindes ved at øge omsætningen og derved få stordriftsfordele.

Ny investering skal give mere vækst

Til at sende virksomheden mod nye væksthøjder, skal en ny investering sørge for at firmaet bliver mere synligt i folks bevidsthed gennem markedsføring og opkøb. Da der som sagt ikke er nogen særlig stor avance indenfor gavekort branchen er det vigtigt, at man har stordriftsfordele så man kan spare på omkostningerne og holde medarbejderstaben nede. Dette gøres igennem opkøb og synergi effekter, hvorved man opnår større markedsandele på markedet for gavekort.