Digitalisér dit håndarbejde, og skab en forretning

Digitalisér dit håndarbejde, og skab en forretning

Nogle erhverv emmer ikke lige frem af Facebook, hjemmesider og webshop. Så hvad kan du gøre, hvis du som selvstændig arbejder med håndværk, håndarbejde eller andet kreativt, som normalt associeres med fysiske værksteder og butikker, hvor man kan møde op, føle og se på sagerne. Læs mere her.

Benyt de sociale medier

Har man fået oprettet en hjemmeside, hvor man eksempelvis sælger sine strikkeopskrifter, garn og lækre hjemmelavede striktrøjer, så kan man ikke bare regne med, at kunderne automatisk begynder at vælte ind.

Vil man generere trafik til sin webshop, må man få denne til at arbejde sammen med sine profiler på de sociale medier. Derfor bør du som minimum oprette en virksomhedsprofil på Instagram eller på Facebook, hvilket du nemt kan gøre ved at klikke dig ind på Facebook Business.

Når du har dine forskellige enheder oppe at køre, så er det vigtigt, at du laver interne links og henvisninger mellem dine profiler. Du kan som eksempel lave et såkaldt produktsæt på Facebook, som er en slags karrusel af varer og priser fra din webshop, som facebookbrugerne kan klikke sig rundt i. Et produktsæt kan oprettes under Katalogadministrator, på din forretnings profil.

Opskrifter til download

I dag er det de færreste, som ejer en printer i hjemmet. Mange har mulighed for at printe på deres arbejdsplads, hvor der ofte befinder sig en printer. Og eftersom mange ting er så digitaliserede i dag, at du ikke engang behøver at vise din billet fysisk i teatret eller i biografen, så er det de færreste der gider at have en printer stående i hjemmet.

Dette kan du udnytte i din forretning, ved at tage betaling for de downloads, som folk måtte finde interessante, når de ser på dit arbejde. I stedet for et gratis download, kan du tage et mindre beløb som betaling for den hækleopskrift, du har på hjemmesiden.

Det samme gælder produkter, som rent faktisk er lavet af papir. Har kunderne ikke de rette kreative remedier i hjemmet, så som farveprinter og forskelligt papir, så kan de benytte sig af hjemmesider som cloudcelebration.dk. Her kan du, mod betaling, sætte dit eget personlige præg på dine bryllupsinvitationer, uden at skulle bruge en formue i den lokale hobbyforretning.

Betaling skal være nemt

Selvom mange i dag er vant til at handle på nettet, så er der stadig en stigende efterspørgsel på et hurtigere betalingsflow. Beløbet skal ligeledes være realistisk; ikke for lavt til, at du dårligt tjener på det, og ikke for højt til, at kunderne ikke engang overvejer at klikke ”køb”.

Du kan se sådan på det, at jo mindre, billigere og mere simple dine produkter er, jo nemmere og hurtigere skal det også være at købe. Kan betalingen foregå lynhurtig, så vil det også lokke kunden til at købe mere spontant, da købet ikke skal igennem de vilde overvejelser.

Har du mulighed for det, så kan du oprette betaling med MobilePay. Det vil lette betalingen enormt, da kunden ikke engang skal have pungen frem og se sit betalingskort i øjnene. God fornøjelse med din nye forretning!