Brug kurser til at opkvalificere dig til jobmarkedet

Brug kurser til at opkvalificere dig til jobmarkedet

På et arbejdsmarked hvor der er konkurrence om at få de gode jobs, kan det være en fordel at du opkvalificere dig, for at dit CV ser bedre ud. Men hvilke kurser skal man gå efter på nutidens arbejdsmarked? Det kigger vi nærmere på her, hvor vi kommer ind på forskellige programmer og metoder, til forskellige brancher.

Kurser inden for video- og billedredigering

Vil du gerne arbejde med en gren af markedsføring og kommunikation der har med billeder og video at gøre, kan du passende kigge på kurser der har til formål at redigere disse. Adobe-kurser er populære i dag, hvor arbejdsgivere efterlyser erfaring inden for photoshop, InDesign, og generel videobehandling.

Programmerne koster penge at have, men kan også benyttes til fritidsprojekter, hvis du er glad for at tage billeder, og nørde med hvordan man får dem til at se helt perfekte ud.

Der findes flere kursusudbydere der tilbyder at du kan opkvalificere dig inden for photoshop eller InDesign, så det er bare med at finde et kursus og komme afsted.

Bliv skarp på anvendelse af excel

Mange virksomheder i dag gør til dagligt brug af programmet Microsoft Excel. Excel er et godt program til at arbejde med tal, danne overblik, og sætte forskellige elementer op i systemer. Der er mange anvendelsesmetoder, hvorfor det kan være en god idé at være skarp på at bruge excel.

Derfor kan du med fordel opsøge et kursus i excel. Om det er for at lære programmet og hvordan man navigerer i det, eller for at blive en haj til det, kommer helt an på hvad du skal bruge det til.

Hvis du skal søge jobs inden for økonomi og regnskab, kan det være en god idé at blive helt skarp til bruge af excel. Hvis omvendt du bare gerne vil ind på jobmarkedet, og kunne finde ud af de forskellige relevante programmer, kan et mindre kursus hvor du lærer det basale være rigeligt. Det er langt fra alle der bruger excel avanceret.

Opdater dine IT-kundskaber

Føler du dig bagud i forhold til IT-kundskaber, og vil du gerne have et job i den retning, kan det være en fordel at opkvalificere sig inden for de grene der bliver efterspurgt i markedet lige nu. Udover sociale og bløde kompetencer, er der netop konkrete it-værktøjer, som arbejdsgivere efterspørger.

Kigger du på forretnings- og softwareløsninger, forventer arbejdsgivere i dag erfaring og viden inden for business intelligence, Dynamics, Cloud, SAP, ERP, CRM, Oracle, WMware, og Sharepoint. Vil du blive opkvalificere dig og blive relevant for arbejdsmarkedet, kan du passende starte med at opbygge kompetencer inden for nogen af disse forretnings- og softwareløsninger.

Kigger du på programmeringssprog, bliver der efterspurgt SQL, Javascript, C#, Java, .Net, CSS, Python og HTML. Du kan altså begynde på at finde kurser der kan få dig i gang med at lære disse sprog, og finde ud af hvordan man i praksis arbejder med dem.

Til sidst kan du kigge på Systemudvikling- og projektstyringsmetoder. Her kigger virksomheder i dag på Agile, Scrum, og ITIL. For mere dybdegående viden omkring disse metoder, kan du bruge tid på at finde specialiseret viden herom.