Babybom på Fyn kan øge væksten næste år

Babybom på Fyn kan øge væksten næste år

Der er et mindre babyboom under opsejling i Danmark. Den nyeste opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at der i årets første kvartal blev født knap 1000 flere babyer, end i samme periode sidste år. Og tendenser vil fortsætte hen over sommeren, hvor der forventes at der vil blive født over 1200 flere børn i juni og juli måned sammenlignet med sidste år. Dette er gode nyheder for erhvervslivet, og det forventes at øge den økonomiske vækst betydeligt næste år.

650 flere fynske børn end sidste år

Især på Fyn er udviklingen i antallet af nye fødsler væsentlig. Således forventes det, at der vil blive født knap 650 flere børn på Fyn i forhold til sidste år, hvor der blev født 4399 børn. Det tal forventes sålledes at stige til minimum 5046, hvilket er den største stigning fra år til år siden slutningen af 1980’erne.

Det højere antal af fødsler er gode nyheder for den økonomiske aktivitet på Fyn og fødslerne forventes således at bidrage til en højere økonomisk vækst næste år.

Stor vækst indenfor salget af børnetøj og babyudstyr

Et sted hvor væksten allerede har taget fart er ikke så overraskende indenfor børnetøj og babyudstyrbranchen. Her har virksomheden Kombivogn.dk haft et særdeles travlt år, hvor især salget ad barnevogne har været nogle af de mest efterspurgte varer. Det er især på nettet af flere forældre vælger at købe udstyr til deres kommende børn, da priserne og vareudvalget er større end i de traditionelle detailbutikker.

Derudover er antallet af nye webshops der sælger børnetøj og babyudstyr boomet i gennem de sidste par år, selvom antallet af fødsler har været meget lave igennem flere år. I 2013 blev der således kun født 55.873 børn i hele Danmark, hvilket var det laveste fødselstal siden 1987. Den store fremkomst af nye webshops skyldes især, at dette marked igennem mange år har været total-dommineret af store kæder med BabySam i spidsen. Men med det forestående babyboom, kan branchen indtil videre se frem til nogle af de største vækstrater i flere år.

Babyboom godt for de økonomiske udsigter på Fyn

Det er dog ikke kun indenfor de baby relaterede brancher, at babyboomet forventes at kunne mærkes. I stedet forventes babyboomet også at komme til at smitte positivt af på den økonomiske vækst på Fyn som en helhed. Et højere fødselstal betyder traditionelt set, at væksten i samfundet stiger og især i en tid hvor privat forbruget har ligget lavt, kan et større antal nyfødte børn være med til at sparke gang i væksten igen.

Mange eksperter tolker også de højere fødsels rater som et positivt tegn, da de fleste mennesker vælger at få børn, når de har tiltro til deres økonomiske fremtid. Og som en sidste ting forventes babyboomet også at fortsætte næste år, da år med store sportsbegivenheder som VM i fodbold og OL plejer at betyde et højere antal børn året efter.