Antallet af små webshops i boomer i hele landet!

Antallet af små webshops i boomer i hele landet!

Danmark har i de siden 2007 oplevet et gigantisk boom indenfor e-handel. I løbet de seneste 8 år er antallet webshops i Danmarks steget til over 20.000 og i dag bliver der købt varer for over 85 milliarder kroner over nettet. Det er dog ikke kun store virksomheder der drager fordel af denne udvikling men også mange små enkeltmands webshops ser i disse år dagens lys.

Dansk e-handel fortsat i gigantisk vækst

Sidste år voksede e-handlen i Danmark med over 13%. Dermed fortsatte væksten i en branche, der hvert år siden 2007 har oplevet tocifrede vækstrater. Samtidig voksede e-handlens andel af detailsalget til mere end 80 milliarder kroner, hvilket svarer til 10% af danskerens privatforbrug. Væksten har i de senere år været trukket af de store etablerede virksomheder, der er blevet mere og mere online-baseret. Men sidste år var der isæt stor vækst at spore indenfor enkeltmandsvirksomheder.

Det er blevet lettere at starte en webshop

En af de primære årsager til den store vækst i enkeltmandsvirksomheder skyldes ifølge interesseorganisationen Dansk Erhverv flere faktorer. For det første er konjunkturerne blevet bedre, hvilket skaber positive forventninger til fremtiden og ikke mindst det private forbrug. Derudover er det blevet mere overskueligt for privatpersoner at starte deres egen webshop, da der i dag blandt andet ligger en lang række guides på nettet der giver gode råd til hvordan man griber sådan et projekt N. Derudover er marketing også blevet mere gennemskueligt i forhold til priser på webhoteller, domæner og sidst men ikke mindst er priserne på færdiglavede hjemmesider faldet betydeligt i forhold til blot et par år siden, som resultat af større konkurrence i markedet.

Derudover bliver der i dag også udbudt en række kurser der hurtigt klæder folk på til at starte deres egne webshops og det at arbejde med digital-marketing og søgemaskineoptimering hvilket er en stor del af at drive en webshop.

Nye webshops indenfor alle brancher

I modsætning til mange andre industrier, er væksten indenfor e-handel og dermed også webshops, ikke begrænset til en specifik branche. Tværtimod kommer der hver måned nye webshops til indenfor alle brancher. En af forklaringerne på dette skyldes først og fremmest, at der både er brancher, der henvender sig bedst til onlinesalg, imens der fortsat er mange etablerede brancher, der ikke er hoppet med på vognen endnu. Derfor er der en øget konkurrence om at komme først i forhold til det konkrete marked, hvilket får folk til at tage flere chancer.

Ingen afmatningen forude

Selvom væksten indenfor dansk e-handel har været ekstremt stærk indenfor de sidste år, forventes der fortsat årlige tocifrede vækstrater i de kommende år. I 2016 forventer e-handlen i Danmark at runde en værdi på over 100 milliarder kroner og en vækst på omkring 13%.