7 tips til teambuilding aktiviteter

7 tips til teambuilding aktiviteter

Der er mange gode grunde til at investere i teambuilding, da et stærkt team på en arbejdsplads skaber bedre resultater. Teambuilding og firmaarrangementer kan for virksomheder, være en god investering for at styrke produktivitet, samarbejde og kommunikation. Grundet disse parametre er flere virksomheder begyndt at investere i netop teambuilding. Der er mange muligheder, hvad angår valg af aktiviteter, det handler blot om at vælge nogle.

Hvad er et godt team?

Det er i de fleste tilfælde ikke nok blot, at have klare mål og strategier på en arbejdsplads. Det er også nødvendigt at komme hinanden personligt i møde, og skabe en god dynamik.

Et godt team er en gruppe af mennesker, som samarbejder i fælles ånd om, at fuldføre fælles opgaver og fælles mål. Derudover har et godt team færdighederne til, at løse konflikter på konstruktiv vis. Sidst men ikke mindst, har et godt team en klar rollefordeling, så der ikke opstår overlap og forvirring.

Aktiviteter

  • Quiz aften

Reglerne er simple, der skal opdeles nogle hold, hvorefter det handler om at have flest rigtige. De inkluderede spørgsmål kan omhandle geografi, historie, film, musik mm.

  • Klatring

Det handler om at arbejde i teams, og ellers klatre op ad væggen. Den ene person holder rebet, hvor imedens den anden klatrer op ad vægge af forskellige sværhedsgrader.

  • Golf dag

Det kan være styrkende for teamet at afholde en gruppegolf-dag. Inddel de deltagende personer i minimum 2 grupper. Alle skal herefter skyde, og konkurrere.

  • Paint ball

Paintball er et strategisk holdspil, som giver rig mulighed for variation og taktiske udfordringer. Paintball er for alle uanset fysik, alder eller køn.

  • Poledance

Det er en noget usædvanlig aktivitet at benytte til teambuilding, men det kan ikke mindst styrke sammenholdet. Aktiviteten giver rig mulighed for fysisk aktivitet, og ikke mindst at give lattermusklerne frit spil.

  • Vinsmagning

Denne aktivitet er blevet enormt populær at bruge som firmaarrangement. Alle kan være med, og så kan vinen hjælpe med, at slappe af i kroppen og ellers se hvad aftenen fører til.  

  • Partybus

Det kan ryste en hvilken som helst gruppe af mennesker godt sammen, at tage på en begivenhedsrig bytur. En partybus er et glimrende alternativ. Aktiviteten giver rig mulighed for dans og sang, som kan virke styrkende for sammenholdet.

Hvor ofte er det nødvendigt?

Det kan være have positiv indvirkning på teamet, at investere i teambuilding, når der kommer nye ’spillere’ ombord på holdet.  Dog er teambuilding aktiviteter ofte kun på skemaet en gang eller to i løbet af et år.

Det kan derfor være til fordel, at investere nogle penge i redskaber, som kan benyttes enten dagligt eller ugentligt, som styrker sammenholdet på en arbejdsplads. Nogle gode bud er et golfsæt, fodboldbord eller pool bord. Svenningsens har et stort udvalg af eksempelvis golfudstyr, som er værd at overveje.