4 finansieringsformer til start af egen virksomhed

4 finansieringsformer til start af egen virksomhed

Går du med en drøm om at starte din egen virksomhed, og har du måske allerede fået idéen men mangler kapital til at starte for? Du kan finansiere dit iværksætterprojekt på mange forskellige måder. I denne artikel kommer vi med 4 bud.

Opsparing

Den mest oplagte måde at finansiere opstart af din virksomhed er selvfølgelig hvis du har en opsparing som du kan bruge pengene fra.

Alt efter hvilken form for virksomhed, som du starter er det meget forskelligt, hvor meget kapital, som du har brug for. Men hvis du starter en virksomhed, hvor der ikke er brug for så meget kapital kan du med fordel se, om du har mulighed for selv at spare pengene op, så du ikke skal ud og låne.

 

Penge fra venner eller familie

Hvis du ikke har alle pegene selv, kan du overveje at spørge venner eller familie, om de har mulighed for at hjælpe dig med at starte op. Når du låner af venner eller familie slipper du for renter eller andre trælse udgifter i forbindelse med lån, og det kan derfor være en god mulighed, hvis du kender nogle der kan hjælpe dig.

Pas dog på med hvor mange penge der ender med at være imellem dig eller dine venner. Penge kan nemlig godt risikere at ødelægge venskaber, så vær sikker på, at du kan betale tilbage til den tid I aftaler.

 

Penge fra banken

Skal du ud og starte en større virksomhed, som kræver mere kapital end du selv har eller kan skaffe via venner, kan du overveje at gå i banken. Banken kan dog ikke give dig et direkte lån til at starte en ny virksomhed, men de kan give dig en kassekredit.

Hvis du overvejer at tage i banken, for at få en kassekredit, er det vigtigt at forberede dig godt. For at banken vil give dig en kassekredit kræver det nemlig de tror på din idé. Hvis de ikke tror på, at du kan tjene penge på dit projekt, kan det godt blive svært at få lov til at låne penge i banken.

 

Business Angel

En fjerde mulighed for at få kapital til din virksomhed er ved at tage kontakt til en Business Angel. En Business Angel kan hjælpe dig med kapital til din virksomhed og samtidig også være med til at sparre på din idé.

Fordelen ved en Business Angel er at de ofte er mere villige til at investere i mere risikable idéer end banken er, og derfor kan du nemmere få kapital fra en Business Angel. Og når der samtidig også er mulighed for at hjælpe med opstart, da en Business Angel ofte har meget erfaring og et godt netværk. Du kan læse mere om Business Angels på denne hjemmeside.