3 tips til hvordan du kan tjene lidt ekstra penge

3 tips til hvordan du kan tjene lidt ekstra penge

 

Der er findes utallige måder at tjene penge på, hvor de fleste primært får deres indkomst gennem et fastlønnet job.  Andre tjener til dagen og vejen som selvstændige, som er en god måde at tjene penge på, fordelen er her, at man ikke skal være afhængig af nogen chef, der skal diktere ens gøren og laden.   En tredje måde, hvorpå man kan ernære sig lidt ekstra, er enten ved at investerer i værdipapirer i form af aktier.  Her kommer til tips til, hvordan man kan tjene lidt ekstra.  

 

Købe værdipapirer

 

At investerer i værdipapirer som aktier kan være en særdeles lukrativ måde at tjene nogle ekstra penge på, hvor dem som er rigtig gode til aktier højst sandsynligt ikke behøver, at have en fast 4-16 job. Der er dog en reel risiko ved aktieinvestering, hvor man hurtigt kan miste mange penge, hvis man ikke gør sit arbejdet grundigt.  Der er flere forskellige måder, hvorpå man kan investerer i aktier.  Den sikre måde at investerer i aktier er ved at lave langsigtede investeringer med lav risiko.  Et godt fingerpeg, når man laver langsigtede investeringer er ved, at smide penge i virksomheder der har en solid økonomi og en sund forretningsmodel inden for en branche hvor der er mulighed for vækst.  Et godt eksempel herpå kan være et firma som Novo nordisk eller Grundfos. I den forbindelse, så skal man være klar over, at afkastet heller ikke er stort.

Derimod hvis man er lidt mere risikovillig i forhold til sine investeringer, så kan man smide penge i en af de nyeste trends på aktiemarkedet, nemlig kryptovaluta.  Kryptovaluta er en digital valuta, som derfor ikke findes fysisk.  Det er et forholdsvis nyt fænomen og faren ved, at investerer i netop disse er, at de spekulative, hvilket betyder at de reelt kun har den værdi som folk tillægger dem.  i 2017 så man flere gange, at nogle kryptovaluta steg med flere 100 % på meget kort tid, hvorefter de faldt lige så drastisk.  Derfor skal man ikke smide penge efter digital valuta, med mindre man har råd til at tabe dem, da markedet er lidt som det vilde vesten.  Faktum er, at det er muligt at tjene rigtigt mange penge med kryptovaluta, ligesom det er muligt at tabe rigtigt mange.

Investerer i ejendomme

Sammenlignet med at investerer i aktier, så er investering i ejendomme forholdsvis sikkert, da priserne på boliger ikke bare falder og stiger ud af det blå.  Det er en mere langsigtet investering, men den giver en fast månedlig indkomst.  I løbet af de sidste par år er priserne på boliger steget i de større danske byer, hvor det måske kan være svært, at finde en lejlighed i den prisklasse der ønskes. Det er dog muligt, at man i de mindre provinsbyer kan gøre en god handel og finde en toværelses lejlighed til en favorabel pris.  Efter krisen er prisen på lejligheder i byer som, Skanderborg og Herning blevet væsentlig billigere, men mange steder er den månedlige ydelse stadigvæk den samme. Når man ejer en bolig, så er det muligt at oprette et såkaldt ejerpantebrev, hvilket er en sikkerhed stiller i sin egen bolig ved optagelse af lån. Det kan man læse mere om her.