I løbet af de seneste år har den danske hobbybranche oplevet rekordstor vækst. De unge har på kort tid fået øjnene op for at strikke og en af dem der har stor glæde af dette er webshoppen Kukuk.dk

Hobbybranchen boomer som aldrig før

Den danske hobbybranche har i løbet af de sidste år oplevet en af de højeste vækstrater i Danmark, når man sammenligner på tværs af brancher. Årsagen til dette er i overvejende grad den øgede digitalisering og ikke mindst den øgede e-handel. For på trods af at flere digitale eksperter regnede med, at den ældre generation ville vente med at kaste sig over e-handelen, så har virkeligheden vist sig at være en anden.

Det er således danskerne imellem 45-70 år som samlet set bruger flest penge, når de handler på nettet og dette har også gjort, at især garn- og strikkebranchen hurtigt har formået at omstille sig til nye tider.  Antallet af webshops der sælger hobbyartikler, herunder garn og strikkeartikler, er således eksploderet i løbet af de sidste fire år. En af disse nye webshops der er kommet til er webshoppen Kukuk.dk , der har helt bevidst valgt at gå efter de unge.

Danske unge melder sig ind i strikkeklubber

For selvom at den ældre generation stadig er dem der oftest lægger en strikkepind eller en rulle garn i indkøbskurven, så har man hos Kukuk gået benhårdt efter at fange de unges opmærksomhed. Indtil videre har opgaven også været en succes for i løbet af de seneste år har flere og flere unge valgt at melde sig ind i strikkeklubber, og det var netop denne udvikling der gjorde, at Kukuk.dk kunne skulle sig ud fra mængden i et marked præget af stigende konkurrence.

Ifølge direktøren hos Kukuk.dk er der flere grunde til hvorfor at flere danske unge vælger at lære at strikke:

”Efter finanskrisen er især de unge blevet langt mere fokuserede på at være økonomiske og et af de steder hvor man kan spare mange penge er på tøj. Derfor vælger markant flere unge i dag at reparere deres tøj frem for at købe noget nyt, hvis det skulle gå i stykker. Derudover er der mange, der finder et fællesskab i strikkeklubber, hvor man både kan strikke og tale sammen.”

Stadig masser af potentiale tilbage for hobbybranchen på nettet

Selvom den danske hobbybranche i løbet af de sidste år har haft rekordstor vækst, er man hos Kukuk.dk ikke bange for, at festen er slut endnu. I stedet forventer man, at strikning og hækling vil fortsætte med at være blandt de mest populære hobbyer herhjemme i de kommende år.

”Lige nu er der meget fokus på bæredygtighed og ikke mindst deleøkonomi og her kan fremtidens vækst ligge for hobbybranchen herhjemme. Derudover er det med digitalisering lettere at målrette sin marketing imod specifikke kundegrupper, så der er ingen grund til at tro at vi ikke også kommer til at se flere unge der lærer at sy og strikke i fremtiden.